Bondegaardsferie med Lystgaardens islændere. Bondegårdsferie med Lystgaardens islandske heste.

Bondegårdsferie

Rideferie

Ridelejr

Ferie

Stuehuset

Priser

Vores heste

Links

Bondegårdsferie 2008

Bondegårdsferie blog

Forside

Lystgaardens Islandsheste

Først og fremmest er der Rican, en shetlandspony af et usædvanligt godt gemyt og en rigtig guldhest. Vi erhvervede ham i 2003 da han var 6 år, han var vores første hest og hver tirsdag, når han skulle på rideskole med Stefanie, traskede han troligt frem og tilbage med hende på ryggen, 5 km. hver vej.

Året efter fik vi Tølta, en dengang 3 års islandsk hoppe. Hun bekræftede at der virkelig findes heste derude med så godt et sind som man ellers kun læser om i bøger. Hun fik hoppeføllet Vena i 2006. Samme år ankom Drottning hos os og fik hingsteføllet Vandi. I 2007 fik Drottning endnu et hingsteføl, Prins Blíður, hvorefter hun i efteråret 2008 fik et nyt hjem.

Som rosinen i pølseenden er der så Sorta, en hoppe med både islandske og andre aner. Hun blev som 4 årig en del af hesteholdet så tidligt som 2004 og har talent for at springe, hun har deltaget i ponygalop og startet flere dressurstævner.

I alt er der altså tre heste der er ridevante til turridning og som feriegæster kan få rideture på, nemlig Rican, Tølta og Sorta.

Dertil kommer at to af føllene, Vandi og Vena, nu bliver redet for andet år. Den yngste af børnebanden, Prins Blíður, er i sit første år i fuld tilridning.

Med til det daglige hestehold hører også pigernes egne dressurheste: ponyen Angelina, en hoppe med bl.a. friesere i slægtsskabet og den største af alle hestene rent fysisk: Jazz, der er halvt Pinto, halvt Frederiksborger.

Bondegårdsferie med pony - Rican. Bondegårdsferie med heste - Tølta og Vena.

© bondegårdsferie lystgaarden.dk